Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Benefietconcerten voor Oekraïne

2022-12-13 20:00

Het Chamber Ensemble Kyiv speelt vijf concerten in Arnhem, Rheden, Ellecom en Schaarsbergen van 10 tot 19 december onder de titel: ‘Veerkracht, liefde en hoop.

U luistert naar muziek en gedichten uit Nederland en Oekraïne die een troostrijk karakter dragen.

De musici komen uit Oekraïne en zijn vrijgesteld van deelname aan het leger, omdat hun muzikale bijdrage belangrijker wordt geacht vanwege het uitdragen van de Oekraïense cultuur. Door concerten te geven binnen en buiten Nederland zamelen zij ook geld in voor gehandicapte kinderen uit Oekraïne. Hiermee wordt muziek een ‘levensader ’voor hen en anderen.  Hoe makkelijk kunnen wij dat ondersteunen door het concert te bezoeken en tevens een financiële bijdrage te geven voor de organisatie ‘Hart voor Kinderen’, dat een project ondersteunt voor gehandicapte kinderen uit Oekraïne.

De omstandigheden voor de musici verslechteren sterk door dreiging van aanslagen en een halvering van hun salarissen wordt eerstdaags doorgevoerd. Daarom ondersteunen wij de musici ook met de opbrengsten van de concerten. Zij bestaan voor de muziek, zij zijnmuziek. Hoe moeilijk het daar ook voor hen is. Zij spelen door.

De organisatie van het concert is in handen van de Stichting Soloveyko i.o. De kosten van de concerten worden vrijwel geheel gedragen door de kerkelijke gemeenten, zodat de opbrengsten ten goede komen aan het project van de Stichting Hart voor Kinderen en de musici.

Voor het concert in Rheden worden de vluchtelingen die in Velp verblijven speciaal uitgenodigd en verder is het voor iedereen vrij toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage is uiteraard zeer gewenst. Het gaat om klanken en woorden van ‘Veerkracht, liefde en hoop’ voor alle betrokkenen.  Op de concertlocaties kunt u ook doneren.

Waalse Kerk

Gasthuisstraat 1
Arnhem, 6811 DZ