Verhuur

De huur- en gebruiksmogelijkheden van de kapel zijn zeer divers:

  1. kooruitvoeringen voor koren tot 40 leden.Voor de begeleiding kan eventueel gebruik gemaakt worden van het kerkorgel (König Jr., 1777) of het De Koff kistorgel (a=440 of a=415), beide van hoogwaardige kwaliteit. Tevens staat er een Steinway-vleugel ter beschikking.
  2. kamermuziek.
  3. kerkelijke huwelijksinzegening, uitvaartdienst.
  4. kunsttentoonstellingen, lezingen, boekpresentaties.
  5. toneel.
  6. seminar.
  7. burgerlijke sluiting van huwelijken.

Koffie en thee

In de pauze van een concert of daarna kunnen door de beheerder van de kapel koffie, thee of fris of dranken naar keuze worden geschonken. Tevens kunnen in de keuken kleine hapjes worden bereid.

Bereikbaarheid

Parkeren kan in de onmiddellijke omgeving. In Arnhem moet voor het parkeren betaald worden (behalve op zondag tot 12 uur en ’s avonds na 23 uur). Parkeermeters aan de Beekstraat en parkeergarage (200 m. loopafstand). Goed bereikbaar met openbaar vervoer. Loopafstand NS-station ca. 15 minuten.

Ruimtes

  • In de kerkzaal kunnen tot 100 personen zitten, op losse knopstoelen. De consistorieruimte biedt goede mogelijkheden voor vergaderingen.

De kerk heeft de beschikking over een Steinway-vleugel.

Een orgel uit 1777 van Carl Philipp König, orgelbouwer te Keulen. Hij was de zoon van Ludwig König die het beroemde orgel van de Stevenskerk in Nijmegen bouwde. Dit orgel van König jr. bevond zich in de Waals Herv. Kerk van Nijmegen.
Door oorloghandelingen werd deze kerk zwaar beschadigd. Gelukkig had men het orgel tijdig veilig opgeslagen. De kerk werd niet meer herbouwd. In 1958 plaatste de Fa. Verschueren uit Heythuysen dit éénklaviers instrument in de Waalse Kerk van Arnhem. De toonhoogte is a=422. Bij het kistorgel kan gekozen worden tussen a=415 of a=440.

orgel_uit_1777