Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag

2023-09-09 10:00 16:30

De Waalse kerk doet ook dit jaar weer mee met de Open Monumentendag 9 september 2023. 

De titel vanuit de organisatie rond de Monumentendag luidt dit jaar: Leven en Doorgeven. Wij hebben gemeend hierop in te haken met kunstzinnige bijdragen van mensen uit de verschillende kerkelijke groeperingen die gebruik maken van onze kerk.

Rond half elf zingt Kathinka Hoek, onder begeleiding van Hennie Jacobs, liederen van Richard Strauss, Richard Wagner en Felix Mendelssohn.

Margré Lakerveld

Margré Lakerveld toont een aantal van haar bijzondere en ontroerende schilderijen.

Een mooie, kleurrijke en devote bijdrage levert de Jansbeek Ekklesia met banieren van schilderessen van Capella Eusebiana èn koorzang van Capella Eusebiana onder de titel ‘Muziek in het Agnietenklooster’. Deze koorzang is gepland om 13:30, 14:00 en 14:30 uur.

Anke de Jonge

Anke de Jonge heeft zich bekwaamd in het maken van prachtige stenen beelden en zij brengt er een aantal mee naar onze kerk.

Marianne Epiney toont haar talenten met een aantal schilderijen.

Diny van der Lee brengt een kleine selectie mee van haar edelsmeedwerk.

Er zijn tevens een aantal quilts te zien, gemaakt door Marjan van Binsbergen. Aly Meijer, predikant van de Doopsgezinden, zal hierover het één en ander kunnen vertellen.

Piet van der Heide

De bekende iconenschilder Piet van der Heide zal aanwezig zijn met een aantal van zijn iconen. Tevens geeft hij uitleg over de betekenis van iconen in religie en het schilderen ervan.

Patricia Achenbach zal aanwezig zijn met diverse illustraties, schilderwerk en gedichten. Voor meer info over haar werk: www.achenbachenveira.nu. Patricia exposeert momenteel onder andere in het Deventer Ziekenhuis.

Op deze dag bent u van harte welkom in onze kerk met een lange en soms roerige geschiedenis. Met onze kunst proberen wij een verbinding te leggen tussen verleden en toekomst.

De kerk is geopend op zaterdag 9 september van 10:00 tot 16:30 uur.

Waalse Kerk

Gasthuisstraat 1
Arnhem, 6811 DZ